Verschillende soorten rugtassen

Er zijn verschillende soorten rugtassen beschikbaar

Voor elke soort activiteit bestaat wel een passende rugtas. Of je nu een lange wandelreis wilt maken of een berg wilt beklimmen. Of je bent gewoon opzoek naar een moderne schooltas. Hieronder gaan we je proberen wegwijs te maken in de verschillende soorten rugtassen.

Backpack of trekkersrugzak

the-north-face-terra-50-backpack-zwartEen backpack is de grootste rugzak van de rugzakkenfamilie. Met deze trekkersrugtassen kun je gemakkelijk 20 kilo aan bagage vervoeren zonder er al te veel last van te hebben. De grootte van deze tassen worden echter in liters aangegeven in plaats van kilo’s.  Omdat deze rugtassen een sterke frame hebben kun je hier vaak moeiteloos lange tochten mee maken zonder er alteveel hinder aan te ondervinden.

Backpacks worden meestal door rugzaktouristen gebruikt voor lange tochten. Dus voor de langere afstanden zijn deze rugtassen uitermate geschikt

Er zijn 2 verschillende soorten backpacks:
– Standaard backpack
– Backpack met drinksysteem

Rugzak of Daypack of Schooltas

SchooltasDe rugzak of ook wel daypack genoemd zie je vaak terug bij touristen en scholieren. Het is de meestgebruikte schooltas ter wereld. Ze zijn praktisch, niet te groot en zien er vaak hip uit. Ook beschikken ze vaak over diverse bergruimtes aan de binnen- en buitenkant. Wat je steeds vaker terugziet is de speciale opergruimtes voor laptops, schootcomputers, smartphones en tablets.